Full fart i Kongahälla Shopping

Vacker i Kongahälla Shopping

Det nu pågående bygget av Västsveriges största köpcentrumsatsning på över tio år går framåt med full fart. Byggarbetena ligger väl i fas med projektplanen och uthyrningsgraden ligger på över 80 % – drygt ett år före öppningen som är planerad till den 28 mars 2019.

Byggnationen, som omfattar en uthyrbar yta på drygt 37 000 kvm, ligger strategiskt placerad i stadskärnan utmed E6:an vid Marstrandsmotet. Byggarbetet pågår för fullt och ligger väl till i tid vilket innebär att den planerade öppningen den 28 mars 2019 ligger fast.

Indelningen av tydliga kluster i centret har hela tiden varit viktigt i konceptet i syfte att skapa mervärde för både besökare och butiker.

Uthyrningsarbetet går framåt enligt plan och nyligen meddelades att dagligvaruomårdet nu är klart med de hyresgäster som kompletterar Coop och Systembolaget kring ”mattorget”. Inom Hem och Fritidsklustret etableras flera heminredningskoncept såsom Hemtex tillkommit och kring ”fritidstorget” etablerar flera optiker såsom t.ex. Synoptik och Specsavers tillsammans med butiker inom teknik och telefoni.

Under hösten blev det också klart att Västra Götalandsregionen ingår i satsningen på frisk- och sjukvård i det Hälso & Vårdkluster som blir unikt för köpcentrumet. Satsningen innefattar ett flertal aktörer, både privata och offentliga på sammanlagt mer än 6 500 kvm. En så tydlig satsning på att kombinera vård, hälsa, träning och låta det utgöra en del av den kommersiella mixen i ett gemensamt kluster med gemensamma loungeytor finns idag inte i något köpcentrum i Sverige eller i Europa.

I direkt anslutning till nya resecentrum som öppnar inom kort ligger Kongahälla Shoppings södra entré med fokus på tillgänglighet. Förutom O’Learys satsning på mat och entertainment kommer nu också Burger King att finnas med entré både inne i centret och från utsidan mot resecentrum.

Kongahälla Shoppings arkitektur med öppna lösning kring ljusgårdar skapar möjligheter för innovativ konceptutveckling, någonting som den starkt växande skönhets och frisörkedjan Vacker tagit fasta på.

I Kongahälla Shopping tar Vacker ett nytt steg i utvecklingen av frisörbranschen. Genom det nya konceptet som formas tillsammans med Adapta har de skapat en mer publik scen och skönhetsarena där de speciella lokalerna och dess utformning ger både frisörer och kunder en publik plats för skapande hårvård och skönhet. Salongens och butikens utformning blir mer gränslös och öppen än hos traditionella frisörer genom sin placering och synlighet i centret.

Vi är mycket nöjda med utformningen av det nya konceptet i Kongahälla Shopping. Vi har utvecklat nästa steg i tätt samarbete med fastighetsägaren Adapta och upplever tydligt att när vi tar tillvara på varandras kompetens så blir slutresultat väldigt innovativt och spännande. Vi ser mycket fram mot hur kunderna kommer att motta vår nya skönhetsarena, säger Karolina Andersson, grundare av Vacker.

De flesta större kedjeföretag har också valt att etablera sig i Kongahälla Shopping med sitt strategiska läge i nordvästra Göteborgsregionen. Tillsammans med regionala kedjor och lokala starka aktörer får Kongahälla Shopping både bredd och djup i utbudet.

På en detaljhandelsmarknad med stora pågående förändringar och osäkerheter är det skönt att få ett tydligt kvitto på att vår satsning är så attraktiv för detaljhandelskedjorna. Fler färdiga butiker och koncept kommer att presenteras under våren, säger Håkan Olsson, Uthyrningsansvarig på Adapta Fastigheter.

Kongahälla Shopping blir ett regionalt köpcentrum i centrala Kungälv med plats för 100 butiker, verksamheter och service. Projektet är den största pågående satsningen på handel i Göteborgsområdet på över 10 år och omfattar ca 37 000 m2 uthyrningsbar yta. Byggarbetena påbörjades under sommaren 2016 och öppningen av centrat är planerat till mars 2019. Hyresavtal finns idag på mer än 80% av ytorna och förhandlingar pågår för merparten av de övriga ytorna.

I direkt anslutning till Kongahälla Shopping byggs det 900 lägenheter, förskola och ett nytt resecentrum. Totalt i Kungälv byggs och planeras just nu för 3600 nya bostäder.