Tre lokalt kända aktörer i Kungälv har tecknat avtal med Adapta Fastigheter om etablering i Kongahälla Shopping. Det är The Body Shop, Akademibokhandeln och Life som alla idag driver butiker i Kungälv och som nu kommer att flytta till Kongahälla Shopping till öppningen i mars 2019.

Handeln i Kungälv omformas och utvidgas kraftigt med Adaptas satsning vilket ökar förutsättningarna för framgångsrik handel i Kungälv. De tre aktörerna som nu tecknat kontrakt i Kongahälla Shopping visar därmed stor tilltro till att bedriva handel i ett nytt modernare och mer tillgängligt läge i centrala Kungälv.

– Vi ser fram emot att få fler lokala aktörer med i vår satsning på modern handel i Kungälv. Vi delar samma mål att förse Kungälvsborna med en väl utbyggd och lokalt förankrad handel, säger Erik Fischer, VD på Adapta Fastigheter.

Bokhandeln som funnits i Kungälv sedan början på 70-talet drivs av Matilda Ahlgren som har stor erfarenhet av bokhandel och är franchisetagare för sammanlagt sex butiker.

– All handel är beroende av god tillgänglighet med starka flöden och det är jag säker på att vi får i Kongahälla Shopping , säger Matilda Ahlgren på Akademibokhandeln.

The Body Shop drivs av Kristina ”Kicki” Ögren som bland annat utetts till Årets Företagare i Kungälv 2016.

– Vi ser alla fram mot att få öppna nytt i ett modernt och centralt läge, säger Kicki Ögren på The Body Shop. Jag tror att alla i Kungälv ser fram mot öppningen av Kongahälla Shopping fortsätter hon

Den tredje butiken som byter plats är Life Gröna Källan på Strandgatan. Butiken startade 1982 och är idag Auktoriserad Hälsobutik. Ledstjärnorna i företaget sedan starten har varit kundfokus, miljötänkande och att sälja säkra varor av hög kvalitet från kända leverantörer.

– Jag tror att handel gynnas av att ligga tillsammans, det är bra både för butikerna och för kunderna, säger Marita Randby som driver Life Gröna Källan tillsammans med sin make Patrik Randby.

Sedan tidigare är det också klart att Hälsö Fisk med konceptet Marstrand Deli öppnar i Kongahälla Shopping. Totalt omfattar dessa lokala butiker ca 650 kvm.