Kongahälla Shopping, som öppnar i mars 2019, har nyligen tecknat avtal med Elgiganten om en etablering av en ny butik. Butiken som är på ca 1200 kvm kommer att få ett mycket tillgängligt läge i direkt anslutning till Kongahälla Shoppings norra entré.

Elgiganten är en av de större ankarbutikerna som kommer att finnas inom hem- och fritidsområdet och bidrar starkt till målet för Kongahälla Shopping om att vara ett komplett regionalt köpcentrum.

Butiken erbjuder ett brett sortiment av hemelektronik, kök och vitvaror. Tillsammans med satsningen på viktiga butiker inom heminredning kommer Kongahälla Shopping att bli ett givet alternativ för hemmafixaren i marknadsområdet. Genom att skapa specifika och tydliga kluster inom olika segment blir Kongahälla shopping ett tydligt val för alla som funderar på att utveckla sitt hem med teknik och heminredning.

– Vårt målmedvetna arbete med att skapa kluster av samverkande butiker tror vi är viktigt för både kunder och handeln. Elgiganten bidrar starkt till detta, säger Håkan Olsson, Uthyrningschef på Adapta.

Elgiganten är Nordens största aktör inom hemelektronik med 289 varuhus varav 77 i Sverige. Elgiganten som har sitt ursprung i Norge etablerade sig i Sverige 1994 och har idag en omsättning på drygt 10 miljarder kronor.